Kissé visszaesett a Grammy-gála nézettsége

2020. január 28. - 10:44 | Kultúra

Kissé visszaesett az idei Grammy-gála televíziós nézettsége: 18,7 millióan, a tavalyinál 6 százalékkal kevesebben látták az amerikai lemezakadémia díjátadó ceremóniáját, amelyet vasárnap rendeztek meg Los Angelesben.

Kissé visszaesett a Grammy-gála nézettsége
-illusztráció- (Fotó: TASR/AP)

A három és félórás műsornak, amelyet a CBS televízió közvetített Észak-Amerikában, számos sztárfellépője volt. Az este igazi győztese a 18 éves Billie Eilish lett, aki mind a négy fődíjat besöpörte. Eilish kapta a legjobb albumnak, a legjobb számnak, az év felvételének és az év felfedezettjének járó Grammy-szobrot is. Ő az első nő, akinek a Grammy történetében sikerült ezt a négy díjat egyszerre megszereznie.

A Los Angels Lakers sportstadionjában megrendezett gála fellépői a díjátadó előtt pár órával helikopterbalesetben elhunyt Kobe Bryant kosárlabdasztár, a Lakers egykori játékosa előtt is lerótták tiszteletüket.

A Grammy-ceremónia nézettsége 2006-ban volt a legalacsonyabb 17 milliós közönséggel. Tavaly 19,9 millió amerikai volt kíváncsi a zenei ceremóniára.

A Nielsen közvélemény-kutató által publikált adatok szerint az idei 18,7 millió nézőhöz még nem számolták hozzá azokat, akik bárokban vagy más nyilvános helyen nézték a rendezvényt.

A CBS közleményében hangsúlyozta, hogy idén egyelőre a Grammy-gálának volt a legnagyobb a nézettsége és a közösségi médián is a Grammy keltette a legnagyobb érdeklődést a főműsoridős programok közül. A január 5-i Golden Globe-díjátadó gálát 18,3 millió amerikai néző látta.

(MTI)

Címkék: Grammy-díjak