KISUDVARNOK: Tizennégy elsőse lesz szeptemberben az alapiskolának

2019. április 15. - 13:28 | Régió

2019. április 12-én zajlott a beíratás a dunaszerdahelyi járásbeli Kisudvarnoki Alapiskola 1. osztályába.

KISUDVARNOK: Tizennégy elsőse lesz szeptemberben az alapiskolának
Helyszíni felvételek

A beíratott gyerekek száma a 2019/2020-as tanévre 14. Jelenleg 67 gyermek látogatja az iskolát, ebből 18 az elsős. Nemcsak Kisudvarnokból, de a környező falvakból is járnak ide gyerekek- Nagyudvarnokból, Dunatőkésről, Pozsonyeperjesről, Búslakról, sőt még Dunaszerdahelyről is.

A beíratási program részeként az ovisok már többször jártak az iskolában, hiszen a különféle – iskolai és iskolán kívüli – rendezvényeinkre hivatalosak voltak, a nyitott napokon pedig szüleikkel együtt betekintést kaptak az iskola életébe, az iskolában folyó munkába, s a tanító nénikkel is megismerkedhettek.

Az ünnepélyes beíratáson az iskola diákjai köszöntötték verssel a leendő elsősöket. Az igazgatónő és a leendő elsős tanító néninek pedig ők mutatták meg, mit tudnak már, hogy mit tanultak eddig az óvodában. Ezután kézműves foglalkozáson vettek részt, ahol iskolatáskát, s abba való tanszereket készítettek papírból.

A gyerekeket és a szülőket harapnivalókkal, finomságokkal várták, a gyerekeknek apró ajándékokkal kedveskedtek, az anyukák a helyi községi hivatal jóvoltából egy szál rózsát, az apukák pedig egy üveg finom bort kaptak a beíratás emlékére. Szeptemberben a gyerekek megkapják a Rákóczi Szövetség ajándékát, az iskolatáskát, a szülők a 10 000 Ft-os iskolakezdési támogatást, az iskolától pedig egy fényképet emlékül, melyen a gyermekükkel fényképezkedtek a beiratkozáson.

(-)