Kiszélesítik a Mezei utca végét Dunaszerdahelyen, de a lakosok nem adták ingyen az ehhez szükséges telket!

2022. június 29. - 08:00 | Régió

A lakóházuk mögötti zöld övezetből kénytelen kivágni a város egy szeletet ahhoz, hogy kiszélesítse a Mezei utca végét a Szabó Gyula utcával való kereszteződésnél, és letérősávot alakítson ki a forgalmas csomópontnál.

Kiszélesítik a Mezei utca végét Dunaszerdahelyen, de a lakosok nem adták ingyen az ehhez szükséges telket!
Fotó: Cséfalvay Á. András

A dunaszerdahelyi képviselő-testület keddi ülésén tárgyalta azt a határozati javaslatot, mely a Mezei utca végének kiszélesítését célozta. Ez a közlekedés folyamatossága és biztonsága miatt fontos, ugyanis a Mezei utca mind a reggeli, mind a délutáni csúcsforgalomban alaposan bedugul az északi lakótelepről érkezőkkel, iskolába igyekvőkkel, vagy azokkal, akik Galánta felől Pozsony felé a lakótelepeken és Sikabonyon keresztül próbálnak rövidíteni.

A korábbi üléseken Nagy Krisztián képviselő vetette fel az út kiszélesítésének lehetőségét, a város pedig tavaly júniusban megszólította az utca végén lévő 930-as számú lakóház lakosait, akiknek tulajdonában van az ehhez szükséges telekrész is a Mezei utca és a Szabó Gyula utca sarkán. A lakóház mögötti park hozzávetőlegesen 12 áras, és az idén elkészített geometriai terv szerint ebből 173 négyzetméterre van szükség a tervezet megvalósításához.

A lakosok tavaly júliusban jelezték is, hogy hajlandóak a szükséges területet szimbolikus egy euróért átruházni a városra, ugyanakkor cserébe kérnek ezt-azt. Többek között új kerítést, be- és kihajtókaput, kukatárolót és hozzá vezető járdát, továbbá a hátsó zöld övezetbe padot és egy libikókát.

A képviselő-testület jóváhagyta a tervezetet és a kapcsolódó beruházást is a lakosok részére. A megvalósítására idén már nem, de a tervek szerint 2023-ban sor kerülhet.

(SzT)