Kiszivárgott egy hangfelvétel, amelyen Imrecze arról beszél, hogy 100 ezer euró kenőpénzt kapott a mostani belügyminiszter

2021. július 15. - 11:04 | Belföld

A hangfelvételen egy bizonyos Romanról van szó, a belügyminiszter azonban tagadja, hogy kenőpénzt fogadott el.

Kiszivárgott egy hangfelvétel, amelyen Imrecze arról beszél, hogy 100 ezer euró kenőpénzt kapott a mostani belügyminiszter
Roman Mikulec (Fotó: TASR)

A Plus 7 dní szerint kiszivárgott egy hangfelvétel, amelyen František Imrecze, a Pénzügyőrség korábbi vezetője és a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) korábbi igazgatója, Branislav Zurian 100 ezer eurós kenőpénzről beszélgetnek.

A hangfelvételen – amely a lap szerint idén januárban készülhetett – az hallható, hogy Imrecze azt súgja Zuriannak, „azt hiszem, százas volt”.

A Plus 7 dní azt írja, 100 ezer euró kenőpénzről van szó, amelyet a jelenlegi belügyminiszter, Roman Mikulec (OĽaNO) még a katonai hírszerzés főnökeként kapott a Radičová-kormány idején, 2010-ben vagy egy évvel később.

Imrecze szerint a pénzt azt követően kapta meg „Roman”, miután az Imrecze által vezetett céggel, a SAP Slovenskoval megkötött egy szerződést a katonai hírszerzés. A szerződés tárgya egy több millió értékű, csúcstechnológiai rendszer volt.

Imrecze a felvételen többször emleget egy bizonyos „Romant, akinek nem akar ártani az üggyel”. A teljes nevet nem említi, viszont pilótaként is emlegetik. Mikulecről pedig tudni, hogy mielőtt a katonai hírszerzésnél alkalmazták, pilótaként dolgozott.

„Én tegezőviszonyban vagyok Romannal, megvan a mobilomban is, rendszeresen találkoztunk. Nem tekintek rá politikusként. Számomra ő nem olyan, mint Matovič emberei” – hangzik el a felvételen Imrecze szájából.

František Imreczét január végén vették őrizetbe, azóta együttműködik a rendőrséggel. Branislav Zurian, aki idén májusban távozott a NAKA éléről, a lap megkeresésére azt mondta, egyszer találkozott Imreczével, de a hangfelvételről nem tud semmit, ezért az ezzel kapcsolatos további kérdésekre sem válaszolt.

Roman Mikulec belügyminiszter tagadja, hogy a katonai hírszerzés vezetőjeként kenőpénzt fogadott el. „Abszolút elutasítom, soha az életben nem beszéltem Imrecze úrral semmilyen kenőpénzről és nem is fogadtam el semmilyen kenőpénzt” – reagált.

A belügyminiszter hozzátette, akkor találkozott Imreczével, amikor a hírszerzés főnökeként egy szoftver vásárlását intézték.


(pluska/TASR)