Kiszivárgott videófelvétel: Fico azt ígéri, gondoskodik róla, hogy Kočner ne kezdjen el beszélni

2021. október 26. - 15:58 | Belföld

A Denník N napilap újabb áriratot közölt a hétfőn kiszivárgott videófelvétel egy részletéről, amelyen az látható, hogy egy hétvégi házban Robert Fico egykori kormányfő, Robert Kaliňák korábbi belügyminiszter, Pavol Gašpar, az egykori országos rendőrfőkapitány, Tibor Gašpar fia, Norbert Bödör édesapja, Miroslav Bödör, valamint Ficóék ügyvédje, Marek Para arról egyeztetnek, hogyan kezeljék a rácsok mögött ülő Gašpar, Bödör, valamint az elítélt speciális ügyész, Dušan Kováčik ügyét.

Kiszivárgott videófelvétel: Fico azt ígéri, gondoskodik róla, hogy Kočner ne kezdjen el beszélni
Robert Fico (Fotó: TASR)

A lap azt írja, a rendőrségi videófelvétel egyik részletén Pavol Gašpar Marian Kočnerről folytat eszmecserét a Smer-SD elnökével. „Kočner rettenetesen ideges lett, annyira, hogy Malíknak kellett lenyugtatnia. Mert nem tudom, hogy az újságban vagy hol volt ez, most volt az ifjabb Kaliňáknak egy ilyen videója. Nekem személy szerint nagyon tetszett az a videó, de összehasonlította Makót Kočnerrel” – mondta Gašpar Ficónak.

A továbbiakban Gašpar azt magyarázza a korábbi kormányfőnek, hogy Erik Kaliňák videója annyira feldühítette Kočnert, hogy az azzal fenyegetőzött, beszélni fog az idősebb Kaliňákhoz fűződő kapcsolatáról – írja a Denník N.

A volt belügyminiszter unokaöccse ugyanis egy július 15-i videójában arról beszél, hogy ha egy Kočner-típusú embert kellene keresni a közigazgatásban, akkor az Ľudovít Makó lenne.

„Igen, meg kell neki mondanom, hogy ne csinálja” – idézi a lap Fico válaszát Gašparnak. Erik Kaliňák 2020 júliusa óta a Smer-SD alelnöke, de nem parlamenti képviselő.

Ezt követően a korábbi országos rendőrfőkapitány fia arról beszél, hogy milyen szigorú feltételek vonatkoznak Kočnerre a börtönben, teljesen el van zárva és csak az ügyvédjével beszélhet.

A hétvégi házban zajlott párbeszédben ezután azt boncolgatták, hogy milyen problémái vannak a Takáč-klán tagjainak. Ők Gašpar szerint azt kifogásolták, hogy Ficóék maffiának nevezték őket bizonyos sajtótájékoztatókon. „Rendben, de ezt nekem mondani kell, mert én ezeket az embereket egyáltalán nem ismerem” – felelte Fico, majd biztosította Gašpart arról, hogy lenyugtatja a helyzetet és változtat a hangvételén, ami a Takáč-klánról való kijelentéseit illeti.

A beszélgetés teljes leirata a Denník N oldalán található.


(DenníkN)