Kitiltották a parlamentből a fotóst, aki lencsevégre kapta, ahogy Šeligáék megszegték a járványügyi intézkedéseket

2021. május 16. - 09:41 | Belföld

A képviselői grémium megtiltotta egy fotósnak, hogy belépjen a parlamentbe – mint kiderült, pont annak, aki korábban lencsevégre kapta Juraj Šeligát (Za ľudí), Jana Žitňanskát és Juraj Drobát (SaS), amint megszegték a járványügyi előírásokat.

Kitiltották a parlamentből a fotóst, aki lencsevégre kapta, ahogy Šeligáék megszegték a járványügyi intézkedéseket
Fotó: TASR

A trió egy éjszakába nyúló találkozót tartott egy klubban, amelynek a járványügyi intézkedéseknek megfelelően abban az időben zárva kellett volna lennie. Az esetet követően Šeliga és Žitňanská is lemondott a parlamentben betöltött funkciójáról.

Az újságíróknak és a fotósoknak bejárásuk van a parlament erkélyére, ahonnan rálátnak az összes képviselőre. A politikusokat többször is elcsípték, ahogy unalmukban keresztrejtvényt fejtettek, újságot olvastak vagy a telefonjukon játszottak. Ez természetesen nem tetszett a képviselőknek, ezért bevezették a parlament irodavezetőjének irányelvét, miszerint tilos az asztalokon lévő dokumentumok, személyes dolgok lefotózása.

Állítólag ezt megszegte az említett fotós, akit ezért kitiltottak a parlamentből. A tiltást néhány képviselő kezdeményezte, akik nem nézték jó szemmel, hogy a fotós az asztalokra fókuszál. Paradox módon Šeliga kiállt a média munkatársa mellett.

Michaela Jurcová, a parlament szóvivője a Nový Čas-nak elárulta, hogy az utóbbi időben többször is figyelmeztetniük kellett a média képviselőit, miután azok megszegték a belső szabályzatot, illetve az akkreditáció feltételeit. Mint mondta, esetleges szabálysértés esetén jogukban áll levonni a következményeket, amihez nem szívesen folyamodnának, ugyanis értékelik az újságírók munkáját.


(Čas.sk)