Kitüntetik Dunaszerdahelyen Világi Oszkárt

2018. február 21. - 11:43 | Régió

Az önkormányzati képviselők megszavazták, kiket tüntetnek ki a város díjaival idén.

Kitüntetik Dunaszerdahelyen Világi Oszkárt
Fotó: Paraméter-archív

Évről évre rendszerint három különböző területen folytatott rendkívüli tevékenységükért tüntetnek ki jeles személyiségeket Dunaszerdahelyen a Pro Urbe-díjakkal, egy fiatalt pedig a Pro Urbe Juvenis elismeréssel. A város ezenkívül díszpolgári címet adományoz, továbbá a polgármester saját hatáskörében is kitüntethet személyiségeket.

Idén Dunaszerdahely díszpolgárává avatják a 70 éves Almási Róbert festőművészt, akinek jelenleg egyéni tárlata tekinthető meg a Kortárs Magyar Galériában.

Pro Urbe-díjban részesül a társadalmi élet terén folytatott tevékenységéért Világi Oszkár, a DAC futballklub tulajdonosa, a Slovnaft vezérigazgatója.

A sport területén szerzett rendkívüli érdemeiért ugyancsak Pro Urbe-díjjal tüntetik ki Ráchela Józsefet, a Dunaszerdahelyi Sakk-klub mesteredzőjét.

Végezetül a kultúra területén folytatott áldásos tevékenységéért Pro Urbe-díjban részesül Banyák István zenész is.

A fiatalokat ösztönzendő Pro Urbe Juvenis-díjjal tüntetik ki az Ippon Karate Klub tehetséges, tavaly kiemelkedő eredményeket elért növendékét, Csiba Dávidot.

A díjakat tavaly óta már nem augusztus 20-án, hanem a város védőszentje, Szent György tiszteletére megtartott ünnepségek alkalmával áprilisban adják át.

(SzT)