Kitüntették Dóka Zsuzsát, Bősi Szabó Lászlót és a Berkenye néptáncegyüttest is!

Nagyszombat megye önkormányzata a múzeumok nemzetközi napja alkalmából értékelte a kultúra területén tevékenykedő személyiségek és társulatok munkáját. A TASR-t Ivan Krajčovič tájékoztatta a megyeelnök hivatalából.

Kitüntették Dóka Zsuzsát, Bősi Szabó Lászlót és a Berkenye néptáncegyüttest is!
Fotó: Nagyszombati önkormányzat

Ezen a hétvégén a legtöbb múzeum számos programmal készül, hogy megünnepelje saját fennállását, és ráirányítsa a figyelmet az ilyen intézmények társadalmi fontosságára. „Nagyszombat megye önkormányzata ezt az időpontot választotta arra, hogy kiemelje a kultúra területén dolgozó személyek és művészek kiváló munkáját, amellyel a szürke hétköznapjainkat szebbé, érdekesebbé és értelmesebbé teszik” – közölte Krajčovič.

Jozef Viskupič megyeelnök, a megye alelnökeivel, Berényi Józseffel és Marek Neštickývel 12 személyiséget és egy csoportot díjazott a nagyszombati Ján Palárik Színház tükörtermében.

Díjat a következő személyeknek adtak át: Zuzana Bieliková (Dóka Zsuzsa), Bősi Szabó László, Dana Janebová, Peter Brezina, Marta Mitošinková, Jaroslav Áč, Mária Stanková, Július Bartek, Lenka Pobiecka Danišová, Mária Balagová, Viera Juríčková és Jana Koutná. Rajtuk kívül a Berkenye néptáncegyüttes kapott még díjat.

„Nagyon sokszínű ez a megye, ami előnynek számít. A kultúra különböző területein dolgozó emberek díjazásával köszönetet mondunk a tevékenységükért, és abban bízom, hogy ez motivációképpen is szolgál számukra a további munkához” – tette hozzá Viskupič a díjátadó után.

(TASR)