Kiutasították az országból a pakisztáni illegális bevándorlókat

2021. december 6. - 18:25 | Régió

Kiutasított a rendőrség négy pakisztáni állampolgárt, akik november végén illegálisan lépték át az ukrán-szlovák határt. A határőrök a Nagymihályi (Michalovce) járásban, Matovske Vojkovce területén tartóztatták fel őket, a térfigyelő kamerák felvételei alapján eredtek utánuk - tájékoztatta a TASR hírügynökséget Agnesa Kopernická, a szobránci (Sobrance) határőrség szóvivője.

Kiutasították az országból a pakisztáni illegális bevándorlókat
Illusztrációs felvétel (TASR)

A határőrök november 26-án, pénteken este, a határtól mintegy 500 méterre tartóztatták fel a pakisztáni állampolgárokat, akik okmányok nélkül utaztak. A kamera felvételein látható volt, amint átlépték Ukrajnából Szlovákia területére. „A külföldieket azonosítás céljából, a járványügyi előírásoknak megfelelően bekísérték a rendőrőrsre" - közölte Kopernická, és hozzátette, mindegyikük PCR-tesztje negatív volt.

Az illegális határátlépőket három évre kitiltották Szlovákiából és a többi uniós tagállamból. Az ukrán kormánnyal kötött megállapodás értelmében december 3-án, pénteken átadták a pakisztániakat az ukrán határőrségnek.

TASR