A kivitelező megerősítette, vasárnap megnyitják az R7-es gyorsforgalmi utat és a D4-es egy szakaszát

2020. július 16. - 19:17 | Belföld

A D4R7 Construction vezérigazgatója a TASR-nek megerősítette korábbi értesüléseinket, miszerint vasárnap (július 19.) átadják az R7-es gyorsforgalmi utat és a D4-es autópálya Ketelec-Dénesd, Dénesd–Egyházelle és Ketelec–Csölle (Rovinka) szakaszát. A pozsonyi körgyűrű fő kivitelezője, a D4R7 Construction 29,7 kilométernyi szakaszt ad át, az R7-es 25,2 és a D4-es 4,5 kilométeres szakaszát, rajta 22 híddal, valamint a Csöllénél, Dénesdnél és Somorjánál épült kereszteződéssel.

A kivitelező megerősítette, vasárnap megnyitják az R7-es gyorsforgalmi utat és a D4-es egy szakaszát
Fotó: D4R7 Construction

Ez megközelítőleg a teljes, 59 kilométeres szakasz fele, és egyben az egyik legnagyobb PPP-projekt Európában.

„Az R7-es gyorsforgalmi úton gyorsabban, biztonságosabban és kényelmesebben lehet haladni, ami nemcsak a Csallóközben élők életét könnyíti meg, hanem a tranzitforgalmat is egyszerűbbé teszi" - mondta Michael Heerdt, a D4R7 Construction vezérigazgatója. A fő kivitelező azt állítja, teljesítette a pozsonyi közlekedési csomóponton belüli forgalomra vonatkozó összes feltételt.

„Az R7-esen és a D4-esen is állandó közlekedési jelzéssel látták el a kereszteződéseket: Ketelec, Csölle, Dénesd, Somorja. Csak Egyházgellénél maradt meg a letérő korábbi jelölése"

- tájékoztatott a kivitelező. A hivatalos átadás előtt a sportkedvelők vehetik birtokba az R7-est, pénteken (július 17.) jótékonysági futást szerveznek a szakaszon.

A pozsonyi körgyűrű kivitelezéséért felelős Zero Bypass társaság 30 évig felügyeli az útszakaszt.

TASR,para

Címkék: d4r7, gyorsforgalmi út