Kivizsgálják három képviselő mandátumának a megszűnését

2019. szeptember 12. - 13:54 | Belföld

A parlament Mandátumvizsgáló és Mentelmi Bizottsága szeptember 20-án, pénteken, fogja kivizsgálni, hogy a vonatkozó törvényekkel összhangban szűnte-e meg Monika Jankovská, Viktor Stromček és Peter Kažimír volt parlamenti képviselők mandátuma. Erről szerdán tájékoztatott Andrej Danko (SNS) parlamentelnök.

Kivizsgálják három képviselő mandátumának a megszűnését
Fotó: TASR

Danko elmondta: a jövőben olyan működési mechanizmusokat kell elindítani, amelyeknek köszönhetően el lehet kerülni a hasonló helyzeteket. Szerinte jó lenne, ha a képviselők belenézhetnének bizonyos típusú iratokba.

Danko azt állítja, hogy Jankovská, Stromček és Kažimír mandátumának a megszűnése nem ütközött törvénybe. Hangsúlyozta: minden iratot bejelentettek és kézbesítettek. Ennek ellenére megkérte a bizottságot arra, hogy ítélje meg, vajon az alkotmánnyal és a vonatkozó jogszabállyal összhangban szűnt-e meg az érintettek mandátuma.

Erre azok után került sor, miután a parlament kedden nem fogadta el Anna Zemanová (SaS) képviselő javaslatát. Zemanová arra szólította fel a Mandátumvizsgáló és Mentelmi Bizottságot, hogy ellenőrizze Jankovská volt képviselő mandátumának a megszűnését.


(TASR)

Címkék: parlament, képviselő