Kivonul Szlovákiából az OTP Bank!

Tavaszig távozik Szlovákiából a magyar OTP Bank, mivel az elmúlt években nem sikerült három százalék fölé emelnie a piaci részesedését az országban.

Kivonul Szlovákiából az OTP Bank!
Fotó: Paraméter - archív

„Az a tervünk, hogy minden országban, amelyben jelen vagyunk, növeljük a piaci részesedésünket” – közölte Csányi Sándor, az OTP igazgatótanácsának elnöke a szlovéniai sajtótájékoztatóján.       

A magyar bankcsoport tavaly átvette a francia Société Générale csoporthoz tartozó szlovén SKB Bankot, és ezen keresztül akar tovább terjeszkedni Szlovéniában.

Az SKB Bank 2018-ban a negyedik legnagyobb bank volt az országban, 8 százalékos piaci részesedéssel. A bank 2019. december közepétől tartozik az OTP-hez.

Mint Csányi elmondta: abban bíznak, hogy közepes időn belül sikerül 25-30 százalékra növelni a piaci részesedésüket Szlovéniában, hogy hatékonyabban működhessen a vállalat. Ez több, mint a legnagyobb szlovén bank, az NLB jelenlegi részesedése az országban, amely 23 százalékot tesz ki.

Csányi hozzátette: az OTP, amely eddig 12 európai országban van jelen, további országokban is terjeszkedni akar - talán még Európán kívül is, például Ázsiában.


(TASR)