Kleint az MKP, Borikot a Híd támogatja Érsekújvárban

2018. október 8. - 16:42 | Régió

Érsekújvárban három ellenfele lesz Klein Ottokár polgármesternek, aki Pischinger Gejzát váltva az első választási időszakát fejezi be.

Kleint az MKP, Borikot a Híd támogatja Érsekújvárban
Fotó: parameter

Értesülések szerint a november 10-én esedékes választási küzdelemben megméretteti magát Štefan Prešinský pedagógus, független városi képviselő, Karol Borik, a Nyitrai Járási Hivatal elöljárója, valamint Andrea Hudecová, aki a Kotleba-féle ĽSNS újvári és komáromi vezetője is.

Az MKP helyi szervezetének hétfői nyilatkozata szerint a párt beáll Klein Ottokár mögé. A magyar szavazatokra szintén számot tartó Híd a város korábbi adóhivatali elnökét, Borikot támogatja.

"Az MKP, a maga 6 képviselőjével az elmúlt ciklus legnépesebb pártja volt az érsekújvári városi testületben." - áll a portálunkhoz eljuttatott közleményben. Megvonva a mérleget, a járási székhelyen "sikerült felújítani több jelentős épületet, lecserélni az évtizedek óta elhanyagolt útburkolatot és járdákat, megóvni a zöldterületet, külön kiemelve az anyanyelvhasználat terén történt kedvező változásokat." Az eredményeket tekintve sikeres négy évet tud maga mögött a közösség pártja, "mely során képviselői bebizonyították, hogy a szlovák-magyar politikai együttműködés lehetséges és eredményes."

para