Klórgáz szivárgott a dunaszerdahelyi Thermalparkban

2022. május 12. - 12:29 | Régió

Klórgázszivárgás miatt riasztották a tűzoltókat csütörtökön délelőtt a dunaszerdahelyi Thermalparkba.

Klórgáz szivárgott a dunaszerdahelyi Thermalparkban
Fotó: Cséfalvay Á. András - archív

Fehér Ferenc, a tűzoltók ügyeletes tisztje érdeklődésünkre közölte, hogy a műszaki helyiségben szivárgott a klór az egyik palackból. A karbantartásért felelős alkalmazottak még a tűzoltók kiérkezése előtt lekötötték a palackot és kivitték a szabadba.

A helyszínre elsőként a dunaszerdahelyi tűzoltók érkeztek meg, majd Nagyszombatból egy speciális, ökológiai bevetésre alkalmas járművet küldtek.

A klórgáz nem terjedt a strand felé, a szakemberek folyamatosan ellenőrizték a koncentrációt, de a mérőműszereik nem mutattak megemelkedett értéket.

A vendégek biztonsága érdekében az érintett részt elkülönítették tűzoltók, a meghibásodott palackot pedig egy bágerrel kiásott gödörbe helyezték el és mésszel fedték le. A palack biztonságos elszállításáról annak beszállítója gondoskodik.

Fehér Ferenc hozzátette, senkinek nem volt egészségügyi problémája a történtek kapcsán. A tűzoltóság Nagyszombatból érkezett mentőegysége megvizsgálta az alkalmazottakat, akik közvetlen kapcsolatban voltak a palackkal, de szerencsére nekik sem volt semmilyen panaszuk.


(parameter)