Kmotrík mondja meg, ki építi a Slovan-stadiont, de mi fizetjük

2016. január 21. - 08:57 | Belföld

Pozsonyban hamarosan megépülhet a Nemzeti Stadion, melyet teljes mértékben az állam finanszíroz - a Smer ígéretei szerint 45 millió euróból.

Kmotrík mondja meg, ki építi a Slovan-stadiont, de mi fizetjük

Kedden utolsó fázisába érkezett a tender, mely keretében kiválasztják, ki építheti meg a stadiont. Bár az építkezést az állam az adófizetők pénzéből finanszírozza, a stadion megépítőjét a Slovan-tulajdonos Ivan Kmotrík részvénytársasága fogja kiválasztani.

A komplexum megépítésére a Váhostav és a Strabag is pályázik,

de ajánlataikat még nem értékelték ki, úgyhogy Kmotríkék egyelőre nem árulják el, melyik cég lesz megbízva az építési munkálatok elvégzésével. Az elkövetkező pár hétben viszont mindez kiderülhet.

Robert Fico kormányfő korábbi kijelentései szerint az államnak 45 millió eurójába kerülhet a Nemzeti Stadion kivitelezése, de az oktatásügyi minisztérim 68 millió euróval számol. Ivan Kmotrík először maga akarta felépíteni a stadiont, később Fico 27,2 millió eurós segítséget ajánlott fel neki. A kormányfő azután vállalta az összes költség fedezését, miután Kmotrík elmondta, nincs rá pénze, és egyébként is rengeteg akadályba ütközött az engedélyeztetés során.

(N)