A koalíció várhatóan nem támogatja a Hlas frakciójának létrehozását

2020. szeptember 11. - 19:54 | Belföld

A koalíció valószínűleg nem fogja támogatni a Hlas - sociálna demokracia parlamenti frakciójának megalakítását.

A koalíció várhatóan nem támogatja a Hlas frakciójának létrehozását
Fotó: TASR

Az OĽANO mozgalom és a Sme rodina megjegyezte, hogy Peter Pellegrini új pártja nem indult a választáson. Az SaS a választási eredményekből fakadó erőviszonyok fenntartása mellett érvel. Pellegrini bejelentette, szerdán (szeptember 16.), a parlamenti ülés kezdetekor hivatalosan kérni fogják a Hlas - sociálna demokracia önálló klubjának létrehozását.

„Nem támogatjuk a frakció megalakítását. Peter Pellegrini pártja nem indult a választáson, ezért nem látunk okot arra, hogy a szubjektumnak parlamenti klubja legyen" – közölte a TASR hírügynökséggel az OĽANO.

Az SaS megjegyezte, a koalíciós tanács ülésén tárgyalnak a kérdésről. „Az SaS frakciójában ugyanakkor az a többségi véleménye, hogy nem támogatjuk a klub létrehozását, a választáson kialakult erőviszonyok fenntartása mellett vagyunk" - mondta Ondrej Šprlák, az SaS szóvivője.

Peter Pčolinský, a Sme rodina frakciójának elnöke azt mondta, nem látnak okot arra, hogy támogassák az új párt frakciójának létrehozását. „De gondolom, ezt még megvitatjuk a koalíciós tanácsban" - tette hozzá. Említést tett egy korábbi szavazásról, amikor az akkori koalíció és a Hlas jelenlegi tagjai nem támogatták például, hogy az SaS-ből távozók frakciót alakítsanak.


(TASR)