Koalícióban indul a Híd a Smerrel és az SNS-szel Nyitra megyében

2017. augusztus 28. - 13:01 | Belföld

A pártok kerületi elnökei erről tárgyaltak és egyeztek meg hétfőn.

Koalícióban indul a Híd a Smerrel és az SNS-szel Nyitra megyében
Milan Belica a támogatott (Fotó: TASR)

Tibor Glenda (Smer), Miroslav Horka (SNS) és Bastrnák Tibor (Híd) Nyitrán tanácskozott a megyei választások előtt esedékes együttműködésről. Arról egyeztek meg, hogy koalícióban indulnak.

Ez a koalíció a novemberi választásokon támogatja az ismét smeres színekben induló aktuális megyei elnököt, Milan Belicát, egyszersmind közös választási jelöltlistát állít.

A Híd Országos Tanácsának szombati ülésén döntött arról, hogy Nagyszombat megyében és a Kassai kerületben is saját jelöltet indít a megyefőnöki posztért. Előbbiben Rigó Konrád kulturális államtitkárt, míg utóbbiban Pataky Károlyt, Királyhelmec polgármesterét.

Besztercebánya megyében a független Ján Luntert támogatják, erről a múlt héten a Smer is döntést hozott. Ő a felmérések szerint a legerősebb jelölt, akinek esélye van legyőzni az egyfordulós megyeielnök-választás során Marián Kotlebát.

Szombaton ugyancsak döntöttek arról, hogy Nyitra megyében és a Trencséni kerületben is a Smer jelöltje mögé állnak. Előbbiben a már említett Milan Belicát, utóbbiban Jaroslav Baškát támogatják.

Pozsony és Eperjes megyékről még tárgyalások folynak, Zsolna megyében viszont a rendelkezésre álló jelöltek egyikét sem támogatják.

(TASR)