A koalíciónak végig kell kormányoznia a négy évet

2020. december 23. - 08:57 | Belföld

Bár néha szerencsétlen a kormánypártok közti kommunikáció, Boris Kollár (Sme rodina) szerint a kormánypártoknak össze kell tartaniuk, és végig kell kormányozniuk az egész választási időszakot.

A koalíciónak végig kell kormányoznia a négy évet
Boris Kollár (Fotó: TASR)

A Sme rodina, és egyben a parlament elnöke szerint a kormányfő nehéz helyzetben van, mert felkorbácsolt hangulat uralkodik, és az SaS mint koalíciós partner "elég szerencsétlenül" kommunikál.

"Együtt kell végigkormányoznunk ezt az időszakot, amellett vagyok, hogy senki ne legyen kihagyva a közös kommunikációból"

- nyilatkozta a TASR hírügynökségnek Kollár. A parlament elnökének nem tetszik, hogy egyes kormánytagok a sajtón keresztül üzengetnek egymásnak, ez rossz színben tünteti fel az egész koalíciót. Közben a politikus szerint a koalíciós tanács kommunikációja problémamentes, és bár kívülről ez máshogy néz ki, mégis mindenben meg tudnak egyezni a partnerek.

"Sajnálom, hogy valakinek szüksége van arra, hogy bejegyzésekben támadja az egyezségeket, és ebből politikai tőkét kovácsoljon a többi három párt kárára. Ez egy kicsit bánt"

- szögezte le Boris Kollár. A Sme rodina elnöke azt állítja, hogy ő nem támadja semelyik partnerét és Matovičot sem.

"Ha elkezdeném nyilvánosan támadni és sértegetni a kormányfőt, valószínűleg velem sem volna barátságos. Úgyhogy azt gondolom, hogy mindenki a saját tetteivel formálja a kapcsolatait"

- mondta a TASR-nek a parlament elnöke. A politikus szerint teljesen mindegy, milyen eredményeket mutatnak a friss közvélemény-kutatások, a lényeg az, hogy a kormánypártoknak mennyi képviselőjük van a parlamentben. A törvényhozásban pedig világos a fölényük.

Kollár úgy gondolja, hogy jelenleg nem fenyeget a kormány "rekonstrukciója", de ha Igor Matovič ezt máshogy gondolja, akkor mint minden miniszterelnöknek, jogában áll átalakításokat végezni a koalícióban.

(TASR/parameter)