A koalíciós pártok vezetői az egészségügyi miniszter lehetséges lemondásáról beszélnek

2021. február 23. - 12:14 | Belföld

Szoros lesz a veszélyhelyzet meghosszabbításáról szóló parlamenti szavazás Boris Kollár (Sme rodina) szerint. A parlament elnöke azt is megerősítette, hogy a koalíciós pártok vezetői Marek Krajčí (OĽaNO) egészségügyi miniszter lehetséges lemondásáról beszélnek.

A koalíciós pártok vezetői az egészségügyi miniszter lehetséges lemondásáról beszélnek
Boris Kollár (Fotó: TASR)

Kollár a Zuzana Čaputová államfővel közös keddi megbeszélés előtt nyilatkozott, amelyen részt vesz Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő is.

A parlament elnöke szerint problémát jelenthet majd, hogy a parlament szerdai ülésén – amelyen a veszélyhelyzet meghosszabbításáról szavaznak majd – jelen legyen 76 koalíciós képviselő, sokan ugyanis betegek vagy karanténban vannak, így nem kizárt, hogy a szavazás szoros lesz.

Amennyiben nem sikerül meghosszabbítaniuk a veszélyhelyzetet, más megoldást keresnek majd, a házelnök azonban elismerte, nincs B tervük.

Kollár megerősítette azt is, hogy a koalíciós pártok vezetői az egészségügyi miniszter lemondásának lehetőségéről beszéltek, szerinte azonban a döntés a miniszterelnökön múlik. Hozzátette, a koalíciós tanácson nem vették fel Krajčí lehetséges lemondásának kérdését, de megerősítette, hogy a koalíciós pártok vezetőinek találkozóján beszéltek erről az alternatíváról is.


(TASR)