Köbölkút mellett kapcsoltak le egy magyar rendszámú kocsit, tele indiaival

2020. augusztus 5. - 16:51 | Régió

Az idegenrendészeti hivatal illegális bevándorlás elleni egységének nyomozója embercsempészet ügyében indított eljárást egy 40 éves indiai állampolgár ellen.

Köbölkút mellett kapcsoltak le egy magyar rendszámú kocsit, tele indiaival
Rendőrségi felvétel

A rendőrség információi szerint az illető egy Magyarországon bérelt autóban akarta átcsempészni öt honfitársát Magyarországról Ausztriába, Szlovákián keresztül. A hírt a közösségi hálón tették közzé szerdán.

Az embercsempészt, aki a párkányi határátkelőn keresztül hajtott be az országba, röviddel éjfél után állították meg a rendőrök az érsekújvári járásbeli Köbölkút mellett. Ezt követően az ügyet átvette az illegális bevándorlás elleni egység nyomozója, aki a szükséges intézkedések elvégzése után megindította a büntetőeljárást.

Embercsempészetért héttől tíz évig terjedő börtönbüntetés szabható ki. A nyomozó indítványozta a gyanúsított előzetes letartóztatását. A külföldieket további döntésig őrizetben tartják.

További illegális bevándorlókat vettek őrizetbe az Aranyosmaróti járásban, egy Tesárske Mlyňany-i üzem területén. Egy sofőr fedezte fel őket, miközben a kamiont pakolta ki. Azonnal értesítette a rendőrséget. A rendőrök megállapították, hogy 18 és 23 év közötti afgánokról van szó, akiknél sem úti okmány, sem érvényes tartózkodási engedély nem volt. A külföldieket három évre kiutasították Szlovákia, valamint a schengeni övezet minden más tagállama területéről.

(TASR)