Kóbor-láz: Az Omega énekesét festménnyel lepte meg kisudvarnoki hasonmása

2019. május 27. - 13:57 | Régió

A kisudvarnoki Géczy Jenőt sokan csak Kóbor-hasonmásként ismerik. Jenő évek óta Dunaszerdahelyen, a Csallóközi Múzeumban dolgozik, mint tárlatvezető. Ennek ellenére a mai napig, akár a város utcáin is megállítják őt, hogy aláírást kérjenek tőle, sőt, van, aki fotózkodni is szeretne vele. Mindez nem meglepő, hiszen valóban megtévesztő a hasonlóság a közismert énekes és Géczy Jenő közt.

Kóbor-láz: Az Omega énekesét festménnyel lepte meg kisudvarnoki hasonmása
Fotók: archívum

Jenő nagyszerű kézügyességgel lett megáldva, csodaszép rajzokat és festményeket készít. Hivatását tekintve képzőművészet-szakos pedagógus, hosszú évekig tevékenykedett is e pályán, ahol kamatoztathatta tehetségét. A diákokkal jó kapcsolatot ápolt, azonban hosszú haja több kollégájának nemtetszését váltotta ki. A vezetőség többször felhívta figyelmét, változtasson a megjelenésén. Ennek ellenére ragaszkodott haja hosszúságához, így újragondolta a felhívást, miszerint „változtasson”, beült a fodrászhoz, s másnap hatalmas dauerolt hajkoronával jelent meg. „Leesett állal néztek rám a kollégáim” - mondta. A változások idején felmondott, ezt követően került a Csallóközi Múzeumhoz.

A Kóbor-láz már régóta jelen van az életében. „Mindig is szerettem a zenét. Az Omega dalszövegei és a megjelenésük egyaránt megfogott. Nagy kedvencem lett Kóbor János” - tette hozzá.

Az első személyes találkozójukra 2004-ben került sor, amikor az Omega a Csallóközbe látogatott. „Egyszer csak jött az ötlet, hogy lerajzolom őt és átadom neki a rajzot. A testvéremmel elmentünk a koncertre. Kóbor nagy örömmel fogadta az ajándékot. Azóta minden koncertjén szívesen lát. Megkérdeztem tőle, mit csináljak, amikor összekevernek vele és autogramot kérnek tőlem.

Kóbor annyit felelt: Nem csodálkozom, hát adj nekik!”

A napokban Kóbor János és zenekara ismételten a Csallóközbe látogatott. Ezen felbuzdulva Géczy Jenő hosszú idő után ismét elővette az ecsetet és a vásznat, s festett egy képet az énekesnek, melyet születésnapja alkalmából a somorjai koncertjén, megismételve a 2004-es eseményeket, személyesen átadott neki. A festmény a Naplemente nevet viseli, mely színeiben passzol az Omega Tűzvihar című koncertjéhez.

Jenőt cseppet sem zavarja a hasonlóság, vallja, mindenkinek megvan az alteregója. „Örülök, hogy az enyém épp az egyik kedvenc énekesem” - fűzte hozzá.

SzC