Kočner átadta az állítólagos eredeti váltókat a járási bíróságnak

2018. október 8. - 18:37 | Belföld

A vállalkozó három váltót adott át az ügyvédjén keresztül.

Kočner átadta az állítólagos eredeti váltókat a járási bíróságnak
Fotó: TASR

Marian Kočner jelenleg rács mögött van, miután meggyanúsították, hogy 70 millió értékben váltót hamisított a Markíza egykori tulajdonosával, Pavol Ruskóval. A TV JOJ információi szerint hétfőn a vállalkozó az ügyvédén keresztül átadta a járási bíróságnak az eredeti váltókat.

Kočner állítása szerint a 2000-ből származó váltók eredetiek és szakértői vizsgálat alá akarja őket vetni. A Speciális Ügyészi Hivatal azonban megtiltotta a vállalkozónak, hogy elvégezzenek hasonló vizsgálatot.

„Mivel a szakértői vizsgálat során fizikai beavatkozás történt volna az értékpapírokba, az ügyészség pedig nem engedélyezte a vizsgálatot, a kliensünk átadta a járási bíróságnak a váltókat“ – nyilatkozta Kočner ügyvédje, Michal Mandzák.

Mind Kočner, mind Rusko tagadják, hogy meghamisították volna azt a négy váltót, amelyet állítólag 2000-ben állítottak ki, amikor Rusko volt a Markíza társtulajdonosa és igazgatója. Kočner egyik cége, mely a váltók állítólagos tulajdonosa, követeli annak értékét elsőrendűen Ruskótól, közvetve pedig a Makrízától mint kezestől. Összesen 42 millió eurót követel, az egyik váltó perében pedig első fokon már sikerrel járt. Az ítélet abban az ügyben azonban nem jogerős.

aktuality.sk/para