Kočner bő lére eresztette a mondókáját, és kitart az igaza mellett

2019. szeptember 9. - 13:15 | Belföld

Hétfőn reggel óta folyik Marian Kočner kihallgatása a Markíza televízió váltóinak hamisítása és az igazságszolgáltatás akadályozása ügyében. A zűrös hátterű vállalkozó nem fogta vissza magát a pozsonyi bíróságon, és hosszan ecseteli az igazát. Közben az egyik ügyész újabb threemás üzenetváltásokat tett le az asztalra.

Kočner bő lére eresztette a mondókáját, és kitart az igaza mellett
Fotó: tasr

A tárgyalásra beültek a váltók ügyében eljáró nyomozók is. Úgy néz ki, kérdéses, hogy Kočner korábbi jobbkeze, Peter Tóth ma kezdhet-e bele a vallomásába, mert a vállalkozó bő lére eresztette mondanivalóját és messziről indította az egész kérdés felvázolását.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Tóth megerősítette, hogy hétfőn eljön a markízás váltók ügyében vallomást tenni. Állítólag rendőri kísérettel érkezik a bíróságra, akárcsak Marian Kočner vasárnap este. A gyanúsított nem nyilatkozik a Tóthtal fenntartott viszonyával összefüggésben és nem akar beszélni Norbert Bödörről sem, hiszen szerinte nincsen arra oka.

Kočner egyébként kitart amellett, hogy a váltók eredetiek. "Ha hamisak lettek volna, akkor nem a saját nevem alatt próbálnám behajtani azokat. Talán senki nem hiszi el, hogy hamis dokumentum alapján követelnék valamit. Ha azok hamisak lennének, akkor nem vinném a bíróság elé az ügyet." - vallja a vállalkozó.

Közben Ján Šanta, a Specális Ügyészi Hivatal ügyésze a Specializált Büntetőbíróság szenátusa elé terjesztette a Marian Kočner által küldött üzenetek újabb csomagját.

(DenníkN)