A Kočner-Bödör-ügy miatt még Kiska vérnyomása is vacakolni kezdett, orvoshoz kellett vinni

2019. augusztus 5. - 17:54 | Belföld

Andrej Kiska volt államfő szombatról vasárnapra virradó éjszaka orvosi kezelésre szorult. Az információt hétfőn erősítette meg a sajtó képviselőinek, azután, hogy leadta a belügyminisztérium épületében a Za ľudí (Emberekért) párt bejegyzéséhez szükséges aláírásokat.

A Kočner-Bödör-ügy miatt még Kiska vérnyomása is vacakolni kezdett, orvoshoz kellett vinni
Fotó: TASR

„Miután olvastam a Marian K. és Norbert Bödör közötti kommunikációról, tényleg felment egy kicsit a vérnyomásom, és szombatról vasárnapra virradóra részt vettem egy orvosi kivizsgáláson. Csak rövid ideig tartott, utána hazamentem” – közölte Kiska.

A médiában megjelent információk szerint Marian Kočner és Norbert Bödör nyitrai vállalkozó üzenetváltásában szó esett a szlovák titkosszolgálatról (SIS), a rendőrségről és az ügyészségről is, illetve arról, hogy mely konkrét ügyet mely konkrét ügyésznek kell kapnia. Kočner megbízásából vélhetően Bödör intézte az újságírók lehallgatását. Előbbit azzal gyanúsítják, hogy ő rendelte meg Ján Kuciak újságíró meggyilkolását is. A gyilkosság előtt néhány hónappal állítólag olyan üzeneteket küldött Peter Tóth volt újságírónak és a szlovák titkosszolgálat (SIS) kémelhárítása egykori főnökének, melyek az oknyomozó újságíró személyes adatait tartalmazták.

A Denník N tájékoztatása szerint Marian Kočner a Smer-SD érdekeit tartotta szem előtt, Kuciak meggyilkolása után pedig aggódott a párt jövője miatt. A portál annak a rendőrnek a feljegyzéseire hivatkozott, aki elemezte a Kočner és Bödör közötti kommunikáció leiratát. Eszerint Kočner komoly igyekezetet fejtett ki annak érdekében, hogy kompromittálja és bűnügyekbe keverje Daniel Lipšicet, Igor Matovič (OĽaNO) és Boris Kollár (Sme rodina) parlamenti képviselőket, valamint Andrej Kiska volt államfőt. A Cél (Cieľ) nevű párttal a vállalkozó saját politikai babérokra is tört.


(TASR)