Kočner jobbkeze a fejére gyógyszert szedhetett, azt ajánlotta a családnak, költözzön el

2019. november 4. - 10:22 | Belföld

Ha hétfő, akkor Marian Kočner: a bíróságon folytatódik a Markíza televízióval szemben benyújtott váltók ügye. Így volt ez a múlt héten is, meg ma is, amikor a főkolompos Kočner a lányát is beveti a perben. Abban az ügyben, amelyben a zűrös nagyvállalkozót - Pavol Ruskóval együtt - azzal gyanúsítják, hogy  értékpapírokat hamisítottak meg, és az alapján 69 millió eurót követelnek a kereskedelmi csatornától. Ez az első nagy bírósági tárgyalássorozat következő állomása, mely során akár 12-től 20 évig terjedő  börtön fenyegeti mindkettőjüket.

Kočner jobbkeze a fejére gyógyszert szedhetett, azt ajánlotta a családnak, költözzön el
Fotó: tasr

Kočner a múlt héten azzal jött elő, hogy a bíróság hallgassa meg lányát, Karolína Kočnerovát azzal kapcsolatban, a gyereke miről levelezgetett Peter Tóthtal, Kočner korábbi jobbkezével. Ez annak kapcsán merült fel, hogy a kereskedelmi csatornát védő Daniel Lipšic azt javasolta, idézzenek a Threema nevezetű csevegő alkalmazásból, amely kommunikációs forrás hosszú hetek óta témát szolgáltat a sajtónak. Mint ismeretes, ezt az applikációt használta előszeretettel a balhés üzletember is, és a hatóságok hozzá tudtak férni a tartalmához. Kočner azt indítványozta, hogy a rendőrséggel most már együttműködő Tóth olyan tartalmú üzeneteket váltott lányával, ami "abszolút mértékben és egyértelműen bebizonyítja, hogy Tóth úr egy irgalmatlanul nagy hazudozó".

A bíróságról percről percre tudósító lapok arról számolnak be, hogy Karolína Kočnerová már készen áll a saját történetének előadására, előtte a sajtó szemfüles képviselői látták, ahogy Kočnerová a pozsonyi Igazságügyi Palota körül autókázik luxusjárműjével. Pavol Rusko felbukkanása ma sem várható, de ez már az ismet koreográfia része.

Kočnerová Tóthtal azt követően kezdett intenzívebben irogatni, hogy a lány apját a hatóságok rács mögé dugták tavaly júniusban. Kočner lánya beszámolt arról, hogy a volt újságíró, akit akkor még a balhés üzletember feltétlen híveként tartottak számon, Kočner család életvitele iránt érdeklődött: például hogyan viselik lelkileg a történteket, van-e elég pénzük. Pár nappal apja letartóztatása után elutazott a család üdülni, és ment velük Tóth is. A korábban hírszerzési vezetőként is dolgozó férfi gyakran érdeklődött aziránt, hogy a családi házban van-e valami rejtekhely, ahova Kočner elrakhatta a markízás váltókat. A nagyvállalkozó lánya azt is megjegyezte a bírósági tárgyaláson, hogy Tóth gyógyszert szed a fejére, mert nincsen rendben.

Törés akkor következett be Kočnerová szerint, amikor Tóth legyilkosozta az apját. Az extitkosszolga azt javasolta a családnak, hogy fütyüljenek Kočnerre, adjanak el mindent és költözzenek el.

Az egykori SIS-es Tóth, aki Marian Kočner megbízásából újságírókat figyeltetett meg, július végén a rendőrséggel kötött egyezségével szemben nem jelent meg a tárgyaláson, hogy tanúvallomást tegyen Kočner és Pavol Rusko váltóhamisítási ügyében. Akkor azzal magyarázta távolmaradását, hogy félti a bőrét. Ez nem is olyan nagy csoda, hiszen az exújságíró azt is jelezte a hatóságoknak, hogy Kuciak meggyilkolását Kočner rendelte meg.

(aktuality.sk)