Kočner a kínai pénzmosodából szerzett készpénzt az ügyészek meggyilkolására

2021. november 11. - 17:10 | Belföld

Zsuzsová állítólag 200 ezer eurót kapott az ügyészek meggyilkolásának megrendeléséért.

Kočner a kínai pénzmosodából szerzett készpénzt az ügyészek meggyilkolására
Marian Kočner (Fotó: TASR)

A titkosszolgálat korábbi embere, František Böhm, aki idén februárban fejbe lőtte magát, azt állította, hogy Marian Kočner kérésére 200 ezer euró készpénzt szerzett az úgynevezett kínai pénzmosodából, amit nem lehetett nyomon követni, majd átadta azt Kočner jobbkezének, Jozef Dučáknak – írja az Aktuality.sk.

Az úgynevezett kínai pénzmosoda rendszerének végén általában mindig egy nagy csomag van, tele kis értékű bankjegyekkel, amelyek eredetét szinte lehetetlen nyomon követni.

Dučák állítólag átadta az összeget Alena Zsuzsovának a bacsfai golfpályán. Zsuzsová a pénzt az ügyészek meggyilkoltatásának elrendezéséért kapta. Ez az összeg előlegként szolgálhatott Peter Šufliarsky ügyész likvidálásáért cserébe. Zsuzsová azonban azt állítja, hogy a csomagban csak egy retikül, parfümök és sminkek voltak.

Az összegről Böhm mellett Kočner egykori jóbarátja, Peter Tóth korábbi titkosszolga is vallott, aki Jozef Dučáktól hallott róla.

Idén nyáron Maroš Žilinka főügyész, Daniel Lipšic speciális ügyész, valamint Peter Šufliarsky, a Főügyészség ügyésze meggyilkolásának megrendelésével Alena Zsuzsová, Szabó Tamás, Miroslav Marček és Andruskó Zoltán mellett Marian Kočnert is meggyanúsították.


(aktuality.sk)