Kočner lemajmocskázott államtikára, akinek a zsaruk most elvették a mobilját, elrepült Szlovákiából

2019. augusztus 23. - 10:07 | Belföld

Monika Jankovská mától a tervezett szabadságát tölti - jött a hírrel a DenníkN. A hírportál nem derítette ki, hova ment, csak annyit tudni, repülőgépre ült. Arról az államtitkárról van szó, akinek a telefonját csütörtökön a rendőrség elkobozta.

Kočner lemajmocskázott államtikára, akinek a zsaruk most elvették a mobilját, elrepült Szlovákiából
Fotó: tasr

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a rendőrség csütörtökön intézkedett az igazságügyi minisztérium államtitkáránál. Az intézkedés folyamán elvitték Monika Jankovská mobiltelenfonját.

Mindez azzal lehet összefüggésben, hogy Marián Kočner egy a múlt héten megszellőztetett, tavalyi levelezésében elmélkedett az igazságügyi tárcáról. Arról az időszakról van szó, amikor a Híd korábbi igazságügy-minisztere - 2018. március 14-én - bejelentette, hogy egy következő kormányban ő már nem folytatja.

Kočner pár nappal a március 14-i bejelentés előtt már tudott arról, Žitňanskát Gál váltja a miniszteri bársonyszékben. Akkor azt írta partnerének, Zsuzsovának: "A nyakamra mászott az a k.va Žitňanská. Bárki kerül a helyére, a minisztériumot Jankovská fogja vezetni. Ő pedig az én majmocskám.”

(denníkN/para)