Kočner leveleket küldözgetett a rács mögül, így akarta elintézni szabadulását

2018. december 19. - 13:12 | Belföld

Marian Kočner különféle instrukciókat tartalmazó leveleket küldözgetett a rács mögül Peter Tóthnak. A levelekben állítólag arra kérte Tóthot, hogy vegye fel a kapcsolatot bizonyos befolyásos emberekkel, köztük Norbert Bödörrel, aki az ismerősén keresztül elintézte volna a szabadulását.

Kočner Tóthon keresztül arra kérte Bödört, hogy az ismerőse, Dušan Kováčik által intézze el az előzetes letartóztatásból való szabadulását.

„Ezekben a levelekben arra kéri Peter Tóthtot, hogy lépjen kapcsolatba egy bizonyos RF (azaz Robert Fico) szignóval rendelkező illetővel, hogy derítse ki, az Alkotmánybíróságon miért mondott csődöt az embere, aki az előzetes letartóztatásáról döntött. Konkrétan JUDr. Mojmír Mamojkáról van szó“ – állítja a TV JOJ egy informátora.

Ezek az információk egy nappal azelőtt láttak napvilágot, hogy a bíróság döntene Kočner őrizetének szigorításáról. Az ügyész a legszigorúbb őrizetet javasolja.

A balhés vállalkozó jelenleg a Markízával kapcsolatos, 70 millió euró értékű váltók miatt van előzetes letartóztatásban. A televízió értékpapírok hamisítása miatt tett feljelentést Marian Kočner és Pavol Rusko ellen. A Markíza szerint a váltók hamisak, szerintük ugyanis sem a televízió könyvelésében, sem a váltók előző tulajdonosának könyvelésében nem szerepelnek.

A Legfelsőbb Bíróság június 28-án helyezte Kočnert előzetes letartóztatásba, aki jelenleg Besztercebányán van rács mögött.

TASR/noviny.sk/para