Kočner majmocskája nem akar tovább bíró lenni

2020. június 5. - 12:32 | Belföld

Amilyen rövid a hír, annyira örömteli: Kočner embere feladta a küzdelmet és lemond a bírói tisztségéről. 

Kočner majmocskája nem akar tovább bíró lenni
Fotó: tasr

Monika Jankovská nem bíró többé. Ezt az örömteli hírt az államfő irodájának jelentette be. Minderről pedig az elnök szóvivője, Martin Strižinec tájékoztatta a sajtót.

A NAKA március 11-én a Vihar (Búrka) fedőnevű akció során vett őrizetbe 13 bírót, akiket korrupcióval, a bírói függetlenségbe történt beavatkozással, illetve a nyomozás akadályozásával gyanúsítottak meg. A 13 bírón kívül egy korábbi bíró, egy csődbiztos, egy ügyvédnő és két civil személy is volt a letartóztatottak között. Az akciót a Köd (Hmla) nyomozócsoport hajtotta végre, mely Marian Kočner Threema-üzeneteinek tartalmát vizsgálja.

A Legfelsőbb Bíróság Monika Jankovská korábbi smeres igazságügyi államtitkár, Eugen Palásthy, Denisa Cviková és Richard Molnár, valamint Miroslav M. vizsgálati fogságát hagyta jóvá még májusban.

A nyilvánosságra került információk szerint Jankovská intenzív telefonos kapcsolatban állhatott Marian Kočnerrel, akit Ján Kuciak újságíró meggyilkolásának megrendelésével gyanúsítanak. Kočner az üzenetben csak majmocskának nevezte az államtitkárt.

(TASR)

Címkék: Monika Jankovská