Kočner már nem szerepel gyanúsítottként a bacsfai golfpálya ügyében

2019. április 11. - 13:45 | Belföld

A Speciális Ügyészi Hivatal felmentette Marian Kočnert a bacsfai golfpályával kapcsolatos ügyben.

Kočner már nem szerepel gyanúsítottként a bacsfai golfpálya ügyében
Fotó: SITA

A TV JOJ információi szerint a Speciális Ügyészi Hivatal ügyésze április 3-án felmentette Marian Kočnert és a többi személyt a hitelezők megkárosításának gyanúja alól. Most a nyomozón a sor, hogy további lépéseket tegyen az ügyben.

Marian Kočnert és további két személyt 2018. november 12-én gyanúsította meg a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) hitelezők megkárosításában való bűnrészességgel. Az üggyel kapcsolatban a rendőrség kihallgatta Kočnert a további tanúkkal és károsultakkal együtt.

A rendőrség számos dokumentumot foglalt le a kataszteri jelentésből, illetve az árverés menetét dokumentáló iratokból. A bizonyítékok kiértékelését követően a felügyelő ügyész felmentette a gyanú alól az érintetteket.

A Markízával szembeni hamisított váltók miatt vizsgálati fogságban ülő vállalkozót hitelezők megkárosításával gyanúsították a bacsfai golfpálya megszerzése kapcsán.

Az egész csalási ügyről még 2017 nyarán írt Ján Kuciak, akit menyasszonyával együtt tavaly februárban meggyilkoltak Nagymácsédon.

A bacsfai golfkomplexumot a Welten nevű társaságba tömörülő ingatlanfejlesztők építették, amihez 4,5 millió eurós hitelt nyújtott a Tatrabanka. 2011-ben a bank azonban ismeretlen okból kérte a hitel határidő előtti törlesztését, ezzel kapcsolatban pedig 2,7 millió eurós követelést állított ki a Weltennel szemben.

Ezt a követelést vásárolta fel Kočner cége, az Inkasný servis 1,7 millió euróért. Akkoriban térített vissza az állam több mint kétmillió eurónyi adót különös módon a Donovaly-n történt kétes ingatlanátruházások ügyében, mely kapcsán szintén gyanúsítottként kezelik a vállalkozót.

A Denník N korábban arról írt, hogy Kočner egy aukcióból kiindulva tett szert a 10 milliót érő ingatlan teljes egészére 1,7 millióért, amit valószínűleg az államtól kapott, míg a Welten többi hitelezője nem kapott egyetlen centet sem.


noviny.sk/para