Kočner mégse akkora okostóni, mint amekkorának hitte magát

Ez derülhet ki abból, hogy a rendőrség meg tudta szerezni a Threema-applikációban folytatott kommunikációját például Norbert Bödörrel, ami perdöntő bizonyíték is lehet ellene.

Kočner mégse akkora okostóni, mint amekkorának hitte magát
Marian Kočner (Archív felvétel)

Jó ideje arról van szó, hogy az applikációból származó kommunikáció átirata került a rendőrség birtokába a Kuciak-gyilkosság ügyében folytatott nyomozás során. A Denník N korábban arról írt, hogy sikerült feltörniük a kódolt üzeneteket Marian Kočner telefonjában, amihez Peter Tóth vezette el őket.

Csakhogy a Threema képviselője szerint ez lehetetlen. "Az alapján, amit tudunk, az Europolnak a mobilhoz sikerült fizikailag hozzáférni, ami szemmel láthatóan kevéssé volt bebiztosítva. Vagy gyenge volt a jelszava vagy azt megadták a rendőröknek. Szóval a mobilt hackelték meg, és nem az applikáció kódolását törték fel. Ha a rendőrség az együttműködésünket kérte volna, még mi sem tudjuk az üzeneteket dekódolni" - jegyezte meg Roman Flepp, a Threema marketing- és értékesítési vezetője a Nový Čas-nak.

Ha valóban így van, akkor Kočner mégsem volt akkora észlény, mint amekkorának gondolta magát, amikor például a váltóügyének egyik tárgyalásán olyat mondott, hogy "ezt az IQ-szintem alapján merem kijelenteni, ami 146, kérném feljegyezni".

(Nový Čas)