Kočner panaszt emelt, amiért eljárást indítottak ellene a Kuciak-gyilkosság ügyében

Marian Kočner vállalkozó, aki ellen a rendőrség múlt héten indított eljárást az újságíró-gyilkosság megrendelésének gyanújával, panaszt emelt az eljárás ellen. Erről a Markíza televízió tájékoztatott pénteken.

Kočner panaszt emelt, amiért eljárást indítottak ellene a Kuciak-gyilkosság ügyében
Fotó: TASR

„Igazolhatom, hogy panaszt emeltünk az eljárás indításáról szóló határozat ellen” – válaszolta a TASR kérdésére Marek Para, Kočner  ügyvédje. Hozzátette: a gyanúsítás alaptalan, és nincs bizonyítékokkal alátámasztva.

Az előzetes letartóztatásban lévő Marian Kočner ellen március 8-án indult újabb eljárás, mivel a gyanú szerint ő rendelte meg Ján Kuciak újságíró meggyilkolását. Kuciakkal együtt a jegyesét, Martina Kušnírovát is meggyilkolták. A gyilkosság megrendelésének indítéka Kuciak újságírói tevékenysége lehetett. 

A párt 2018. február 21-én gyilkolták meg nagymácsédi családi házukban. A gyilkosságért a megrendelő legalább 70 000 eurót fizetett. Kočner mellett Alena Zsuzsová, Szabó Tamás., Miroslav Marček és Andruskó Zoltán ellen is eljárás indult az ügyben. Mindnyájan előzetes letartóztatásban vannak.

Kočner jelenleg a televíziós váltók ügye miatt van előzetes letartóztatásban. A megbízott nyomozó ebben az ügyben múlt héten javasolta a felügyelő ügyésznek a vádemelést.


(TASR)