Kočner a Penta főnökének beszélhetett arról, hogy egy férfi likvidálásán dolgozik

Éppen ez a kommunikáció lehetett az, ami Kočner meggyanúsításához vezethetett a Kuciak-gyilkosság ügyében.

Kočner a Penta főnökének beszélhetett arról, hogy egy férfi likvidálásán dolgozik
Fotó: TASR

A Markíza szerint Marian Kočner meggyanúsításának kulcsfontosságú bizonyítéka az a kommunikáció lehet, amelyet Kočner egy befolyásos vállalkozóval folytatott néhány nappal az újságíró és jegyese meggyilkolása előtt.

A jelek szerint ez a bizonyíték vezetett ahhoz, hogy Kočnert meggyanúsították a Kuciak-gyilkosság megrendelésével.

A televízió információi szerint Kočner a vállalkozónak vulgarizmusok használatával azt írta sms-ben, hogy egy férfi likvidálásán dolgozik.

A Denník N úgy tudja, az üzenetet Kočner a Penta befektetési csoport vezetőjének, Jaroslav Haščáknak küldte.

A lap szerint Haščák erre csak annyit felelt, hogy majd beszélnek róla személyesen.


Jaroslav Haščák (Fotó: TASR)

A Speciális Ügyészi Hivatal csütörtöki sajtótájékoztatóján elárulták: Kočnert március 8-án gyanúsították meg a gyilkosság megrendelésével. A gyanúsított mellett további személyek kihallgatását is tervezik.

Az ügyirat csaknem 40 kötetet és több mint 15 ezer oldalt tesz ki. Eddig mások mellett nyolc terheltet, hat kárvallottat és 17 gyanúsítottat hallgattak ki. Ezen kívül 41 kórbonctani vizsgálatra, 34 nem lakáscélú helyiség vagy telek átkutatására, 53 házkutatásra és 12 helyszínelésre került sor. Több műszaki berendezést, autót, biológiai és egyéb nyomot rögzítettek, melyeket vizsgálatoknak vetettek alá.

Ján Kuciak oknyomozó újságírót és kedvesét, Martina Kušnírovát 2018. február 21-én gyilkolták meg nagymácsédi otthonukban. Az üggyel kapcsolatban négy személyt vettek őrizetbe, köztük Alena Zsuzsovát, akit ezidáig szintén a gyilkosság megrendelésével gyanúsítottak.

Tavaly októberben az egyik gyanúsított, Andruskó Zoltán vallomásában azt állította, hogy a gyilkosságot Marian Kočner rendelte meg.

Kočner egyike volt azoknak a személyeknek, akiknek ügyeiről Ján Kuciak írt. Egy telefonbeszélgetés is a nyilvánosságra került, amelyben a vállalkozó megfenyegette az újságírót. Kuciak feljelentést tett a rendőrségen, de az ügyet végül idő előtt lezárták.

Kočner ellen a televíziós váltók ügyében folyik eljárás, és jelenleg szigorított őrizetben van Leopoldovban.


(tvnoviny.sk/DenníkN/para)