Kočner több személyen keresztül is próbált kapcsolatba lépni Lučanskýval!

2019. április 10. - 12:09 | Belföld

Marian Kočner igyekezett kapcsolatba lépni a jelenlegi rendőrfőkapitánnyal, Milan Lučanskýval.

Kočner több személyen keresztül is próbált kapcsolatba lépni Lučanskýval!
Fotó: TASR

Lučanský a rendőrfőnök-jelöltek meghallgatását követően megerősítette az újságíróknak, hogy a Kuciak-gyilkosság megrendelésével gyanúsított Marian Kočner több személyen keresztül is igyekezett kapcsolatba lépni vele.

„Több ismerősön keresztül történt, azzal kapcsolatban, hogy találkozunk-e vagy sem“ – mondta Lučanský, és egyúttal elismerte, a múltban találkozott hasonló személyekkel, de mindig a munkaköri leírásával összhangban, és csak akkor, ha tudta, hogy segíthetnek neki. Hangsúlyozta, hogy mostanság már nem találkozik ilyesféle emberekkel. „Mindig akad valaki, aki lefotózza az embert. Utólag aztán nehéz ezt kimagyarázni” – tette hozzá.

Lučanský egyúttal kiemelte, a korábbi főügyész-helyettes, Peter Šufliarsky és Marian Kočner közti sms-eket vizsgálják, és továbbra is úgy gondolja, hogy hozzá hasonlóan Šufliarsky is csak a törvénnyel összhangban kommunikált hasonló személyekkel.

Marian Kočner jelenleg előzetes letartóztatásban van a televíziós váltók ügye miatt. A Kuciak-gyilkosság megrendelése ügyében is eljárás indult ellene.

A védelmi bizottság előtti meghallgatáson Lučanský leszögezte, hogy a Kuciak-gyilkossággal foglalkozó nyomozócsapatból nem távolítja el Peter Juhás nyomozót, amennyiben továbbra is a törvényeknek megfelelően fogja végezni a munkáját és teljesíteni fogja a kötelességeit. A kiszivárgott, médiában megjelenő, személyzeti kérdéseket érintő információkkal kapcsolatban hangsúlyozta: elutasítja, hogy visszaéljenek a rendőrök személyes adataival.

Mint ismert, a parlament védelmi bizottsága Milan Lučanskýt, a jelenlegi ideiglenes rendőrfőnököt és Ivan Šefčíkot, a prágai rendőrségi attasét tartja alkalmasnak a rendőrfőkapitányi pozíció betöltésére, így őket ajánlja Denisa Saková (Smer-SD) belügyminiszternek.

Az új rendőrfőnök és főfelügyelő kiválasztásra már az új szabályok szerint fog sor kerülni. Denisa Saková (Smer-SD) belügyminiszter azt szeretné, ha nyárig kineveznék az új tisztviselőket.

(TASR)