Kočner továbbra is masszívan tagadja, hogy bármi köze lenne a Kuciak-gyilkossághoz

2019. augusztus 13. - 13:46 | Belföld

A Kuciak-gyilkosság megrendelésével gyanúsított vállalkozót, Marian Kočnert kedden kihallgatták a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyitrai fiókirodájában.

Kočner továbbra is masszívan tagadja, hogy bármi köze lenne a Kuciak-gyilkossághoz
Fotó: TASR (archív)

Kočnert szigorú biztonsági intézkedések mellett rendőrök kísérték be reggel 8:30 előtt a NAKA épületébe. Akkor még nem volt biztos, hogy hajlandó vallomás tenni, később azonban erre sor került.

Kočnert Ján Kuciak újságíró és Martina Kušnírová meggyilkolásával összefüggésben hallgatták ki, konkrétan a mobiljában található, dekódolt SMS kommunikációval kapcsoltban. Mint ismert, a rendőrség az elmúlt hetekben meg tudta szerezni a Threema-applikációban folytatott kommunikációját.

Kočner jogi képviselője, Marek Para a kihallgatást követően elmondta, védence tagadja, hogy köze lenne a Kuciak-gyilkossághoz, és egyértelműen kitart amellett, hogy nem bűnös.

Para szerint csupán kitaláció, hogy a rendőrség hozzáfért a beszélgetésekhez teljes egészében, szerinte ugyanis a védence telefonjában talált QR-kódokat nem lehet konkrét emberekhez kapcsolni, akikkel Kočner kommunikált. Hozzátette, azt sem lehet kizárni, hogy a kommunikáció tartalmával manipuláltak.

Para szerint a korábban említett két SMS tartalma egyáltalán nem függ össze a Kuciak-gyilkossággal. „Már az üzenetek tartalmából is nyilvánvaló, hogy nincs közük hozzá. A tartalmáról nem fogok beszélni a médiának, mert egy nem megbízható bizonyítékról van szó.

Az ügyvéd szerint viszont az sokkal érdekesebb, hogy az egész gyilkossági ügyet politizálták, és a nyomozó megpróbálja összekapcsolni a Smerrel. „Mondok egy példát, itt van 150 A4-es oldalnyi görcsösen összegyűjtött üzenet, amelyek csak marginálisan érintik a Smert. Ez azt jelenti, hogy ez a politikai elkötelezettség ezen a nyomozói csoporton belül abszurd“ – tette hozzá Para.


(TASR)