Kočner ügyvédje a nyomozókra mutogat, amiért nem tudja rendesen végezni a munkáját

A Kuciak-gyilkosság megrendelésével gyanúsított Marián Kočner ügyvédje, Marek Para állítása szerint a nyomozók egyelőre nem engedték neki, hogy belenézzen a vádiratba. Az ügyvéd így nem tudja megindokolni a panasztételt, amit az ügyfele ellen indított eljárás miatt nyújtottak be.

Kočner ügyvédje a nyomozókra mutogat, amiért nem tudja rendesen végezni a munkáját
Fotó: TASR

„A mai napig nem tették számomra lehetővé, hogy áttanulmányozzam az iratokat, és a nyomozó sem adott információkat a gyanúsítás pontatlanságaival kapcsolatban. Ez lehetetlenné teszi számomra, hogy megindokoljam a már benyújtott panaszt. Marian K. gyanúsítása teljességgel alaptalan“

– nyilatkozta Marek Para.

Az ügyvéd szerint a Speciális Ügyészi Hivatalnak kötelező megvárnia, hogy megindokolja a panasztételt. Para szerint már megígérték neki, hogy a közeljövőben kap egy időpontot, amikor belenézhet az iratokba.

Az előzetes letartóztatásban lévő Marian Kočner ellen március 8-án indult újabb eljárás, mivel a gyanú szerint ő rendelte meg Ján Kuciak újságíró meggyilkolását. Kuciakkal együtt a jegyesét, Martina Kušnírovát is meggyilkolták. A gyilkosság megrendelésének indítéka Kuciak újságírói tevékenysége lehetett.

A párt 2018. február 21-én gyilkolták meg nagymácsédi családi házukban. A gyilkosságért a megrendelő legalább 70 000 eurót fizetett. Kočner mellett Alena Zsuzsová, Szabó Tamás., Miroslav Marček és Andruskó Zoltán ellen is eljárás indult az ügyben. Mindnyájan előzetes letartóztatásban vannak.

Kočner jelenleg a televíziós váltók ügye miatt van előzetes letartóztatásban.


TASR/para