Kočner újabb hazugságára derült fény

2019. január 7. - 14:59 | Belföld

Marian Kočner váltig állította két éve, hogy semmi köze a Technopolon belüli gyanús hatalomátvételhez, az Aktuality.sk azonban utánajárt néhány érdekes részletnek.

Kočner újabb hazugságára derült fény
Marian Kočner (Fotó: SITA)

2016-ban egy törvénytelen közgyűlés keretén belül Marian Kočnerhez közel álló személyek 20 millió eurónyi vagyont vettek át a Technopolnál, meglehetősen barátságtalan körülmények között. Az ügyet Ján Kuciak leplezte le az Aktuality újságírójaként, őt azonban tavaly februárban kedvesével együtt brutálisan meggyilkolták.

A Technopol-ügyet ma már a rendőrség vizsgálja, és több gyanúsítottjuk is van. Kočner állította ugyan, hogy semmi köze az ügyhöz, később azonban fény derült arra, hogy 500 ezer euró vándorolt a Technopoltól az ő számlájára. Az egyik gyanúsított, bizonyos Denisa Pávková ráadásul egy Kočner által birtokolt ingatlanban él.

Amit most az Aktuality.sk kiderített, hogy Kočner eladta az Inkasný servis nevű cégének 40%-át a Technopol Servisnek, amely azt a bizonyos gyanús vagyonátruházást végrehajtotta - a maradék 60% még Kočneré. Az Inkasný Servis az a cég, amelynek tulajdonában voltak Kočner állítása szerint azok a váltók, amelyek alapján a kétes hírű vállalkozó 69 millió eurót próbál behajtani a Markízán, de egyidejűleg vád alá helyezték azok meghamisításáért.

Ugyanezen a cégen keresztül birtokolt lakást a Bonaparte komplexumban, amelyet Ladislav Bašternák épített, és ahol Robert Fico is él. Az említett lakásnak az eladásáról Ján Kuciak is cikkezett, Kočner akkor fenyegette meg őt, hogy valamit elő fog ásni róla és a családjáról.

Kočner ügyvédje a váltóhamisítási ügyben egy bizonyos Andrej Šabík, aki pedig annak a Verticom nevű cégnek a volt tulajdonosa, amelyen keresztül a Technopol Servisből is kivették a 20 millió eurós vagyont.

Érdekes összefüggés, hogy a Technopol-ügyben a bíróságon Miriam Repáková bírónő járt el, és ezalatt tűnt el az ügyiratból 300 oldal. Gál Gábor miniszter büntető feljelentés tett.

Az Aktuality.sk pedig kiderítette, hogy az Inkasný Servis társaságot Repáková bírónő volt férje, Dušan Repák ügyvédi irodájának jogászai képviselték, maga Repák pedig a szintén Kočnerhez közel álló Midas investments céget, amely több kétes ügyben is felbukkant.

(Aktuality.sk)