Kočnernak egyre kevésbé tetszik, hogy a Kuciak-gyilkossággal is vádolják, az ügyészeket ez nem hatja meg

A Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) ismételten elutasította Marian Kočner és védőügyvédje, Marek Para panaszát, amelyet a Kuciak-ügy kapcsán nyújtottak be a vállalkozó ellen felhozott vád miatt. A TASR-t Para tájékoztatta, akinek az elutasító határozatot pénteken kézbesítették. Az ügyvéd elmondta, a bűnüldöző szervek megsértik a védelemhez való jogot, ezért fellebbezni fog a legfőbb ügyésznél, Jaromír Čižnárnál is.

Kočnernak egyre kevésbé tetszik, hogy a Kuciak-gyilkossággal is vádolják, az ügyészeket ez nem hatja meg
Fotó: tasr

Az ügyészi hivatal elutasító határozatát Para úgy magyarázza, hogy az annak a helyzetnek a következménye, amikor a gyanúsítás szinte felér az elítéléssel, és amiben a Kočner nélkül vádemelés politikailag nem vonzó. 

Az ÚŠP Kočnert március 8-án gyanúsította meg Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolásának megrendelésével. Az oknyomozó újságírót és kedvesét,  2018. február 21-én gyilkolták meg nagymácsédi otthonukban. Az üggyel kapcsolatban négy személyt vettek őrizetbe, köztük Alena Zsuzsovát, akit ezidáig szintén a gyilkosság megrendelésével gyanúsítottak.

Tavaly októberben az egyik gyanúsított, Andruskó Zoltán vallomásában azt állította, hogy a gyilkosságot Marian Kočner rendelte meg.

Kočner egyike volt azoknak a személyeknek, akiknek ügyeiről Ján Kuciak írt. Egy telefonbeszélgetés is a nyilvánosságra került, amelyben a vállalkozó megfenyegette az újságírót. Kuciak feljelentést tett a rendőrségen, de az ügyet végül idő előtt lezárták.

TASR