Kocsitolvajt üldöztek majd kaptak el a nagymegyeri rendőrök!

2020. március 30. - 19:14 | Régió

Egy autótolvajt sikerült kézre kerítenie a nagymegyeri rendőröknek vasárnap éjfél körül. Az is kiderült, hogy a kocsit csak néhány órával korábban fújta meg, pont Nagymegyeren.

Kocsitolvajt üldöztek majd kaptak el a nagymegyeri rendőrök!
Rendőrségi felvételek

"Éjfélkor szirézánást hallottam, autós üldözés volt a faluban. Kimentem az udvarra, akkor hallottam egy nagy puffanást a falu végéről, majd azt kiabálták: rendőrség, szálljon ki, kezeket fel"

- árulta el a Paraméter egy izsapi (Nagymegyer különálló városrésze) olvasója, aki ezután odament a helyszínre, és szavai szerint azt látta, hogy az üldözött Volkswagen Golf a szántóföldön állt meg, mögötte néhány méterrel a rendőröké, míg egy másik rendőrautó is a közelben volt, ami vélhetően az utat állta el.

Ebből persze nem derült ki, hogy miért üldözhették a fiatalt, aki a Golfot vezette, más forrásból viszont értesültünk egy kocsilopásról, ami néhány órával korábban, fél nyolc körül történt Nagymegyer belvárosában.

A Szlovák Takarékpénzárnál parkolta le kocsiját - szintén egy VW Golf - egy helyi férfi, pénzt szeretett volna felvenni a bankautomatából. Ám amikor odament, egy ismeretlen beült a kocsijába és elhajtott vele.

Mária Linkešová kerületi rendőrszóvivőnél érdeklődtünk, aki megerősítette, hogy a két autó ugyanaz volt. "Vasárnap este kaptak a rendőrök egy bejelentést egy VW Golf ellopásáról. (...) Nem sokkal később láttak egy ilyen autót osztrák rendszámmal, majd jeleztek a sofőrnek, hogy álljon félre. Ő azonban nem reagált a felszólításra, és menekülőre fogta. A szántóföldön is menekülni próbált, minden igyekezete ellenére azonban a rendőrök kézre kerítették" - árulta el.

Elsőre ügyes tolvajnak tűnt az információink szerint 22 éves elkövető, ugyanis a nagymegyeri férfi Golfján lévő dunaszerdahelyi rendszámot a tolvajlás után lecserélte egy osztrákra, ám sikerült telibe trafálnia az úton a zsarukat, akik pedig értelemszerűen azonosították, és talán épp az osztrák rendszám keltett feltűnést.

A rendőrszóvivő elmondta, hogy a fiatal férfi őrizetbe vették, és mivel kiderült, hogy már korábban is követett el bűncselekményt, javasolták a vizsgálati fogságba helyezését.

(parameter)