Kóczán Mór Iskolanapok Csilizradványon

2019. október 11. - 17:44 | Régió

Október 7-én vette kezdetét a Kóczán Mór Iskolanapok elnevezésű rendezvénysorozat a csilizradványi alapiskolában.

Kóczán Mór Iskolanapok Csilizradványon
Az iskola felvételei - további képekért kattints!

A tanulók csodás kiállítás megtekintésével kezdték a napot, melyen természetfotókat és őszi terményeket néztek meg, melyek az egyes szülők kertjeiben termettek. A kicsik komolyan vették a feladatot, számos gyönyörű kosárba rendezett terményt hoztak.

Idén is a körükben köszönthették az iskola névadójának, Kóczán Mórnak dédunokáit és ükunokáit. Közösen emlékeztek az egykori tiszteletes és olimpiai bajnok gerelyhajítóra, majd megkoszorúzták a szobrát a bejárat melletti zöld övezetben.

A hétfői nap sportolással telt, reggel együtt tornázott kicsi és nagy Rasztgyörgy Anikóval, aki ismét elfogadta az iskola meghívását, így támogatva a rendezvényt. A bemelegítő után tréfás sportvetélkedőkön próbálták ki magukat tanulók. A sportolás után minden tanuló apró ajándékot kapott. A napot tanár és diák közti kosárlabda-mérkőzéssel zárták.

Kedden regionális dobóversenyt szerveztek, a környék hét iskolájának tanulói versengtek az érmekért és oklevelekért.

Szerdán a rendezvénysorozat zárásaként Sensei Darnay Barnabással, a bősi Kyokushin Karate OyamaDojo vezetőjével beszélgettek a gyermekek a sportolásról és a harcművészetekről.


(-)