Kolíková támogatja a Szputnyik V Oroszországba való visszaszállítását

2021. április 22. - 19:15 | Belföld

A Szputnyik V oltóanyag behozataláról szóló szerződésnek a kötelezően nyilvános szerződések közé kellene tartoznia, jelentette be Mária Kolíková, igazságügyi miniszter.

Kolíková támogatja a Szputnyik V Oroszországba való visszaszállítását
TASR

„Ha jól tudom, az orosz féllel továbbra is zajlik a kommunikáció a közzétételi folyamat befejezése érdekében“ – mondta a miniszter az Expres rádiónak.

„A szerződésben az tetszett, hogy hivatkozik a szlovák törvényekre. Ezt nagyon pozitívan értékelem“

– húzta alá, hozzátéve, hogy a szerződés többi részletéről annak nyilvánosságra hozataláig nem fog beszélni.

„Ha arról kérdez, mit szólok a szerződés tárgyáról, akkor természetesen nem tetszik, hogy olyan vakcinát vásárolunk, ami nincs bejegyezve“

– ismételte meg álláspontját. Úgy véli, ha egy oltóanyag nincs bejegyezve az Európai Gyógyszerügynökség által, akkor azzal nem szabad oltani a lakosságot.

„Nem tudok azonosulni azzal a ténnyel, hogy van egy nemzeti intézményünk, a ŠÚKL, amely kapcsolatban áll az ilyen gyógyszerekkel. De valamilyen elemzést nyújtani tud az intézet. Fontosnak tartom, hogy részt vegyenek az értékelésben. Számomra ez kulcsfontosságú“ – reagált arra a kérdésre, milyen eredményeket vár a Spzputynik V magyarországi laboratóriumban végzett eredményétől.

„Igazságügyi miniszterként, a nyilvánosságra hozott információk alapján egyelőre még nem vagyok biztos benne, hogy a vakcina eleget tesz-e minden követelménynek, bár biztosan nincs annyi információm erről, mint az egészségügyi miniszternek“

– fűzte hozzá.

(aktuality.sk)