Kollár: Akkor távozunk a koalícióból, ha nem tudjuk teljesíteni a programunkat

2021. szeptember 27. - 20:30 | Belföld

A jogállamiságba vetett bizalom helyreállításával foglalkozó munkacsoport eredményei miatt a Sme rodina mozgalom nem fog kilépni a koalícióból, de élni fog a vétójogával.

Kollár: Akkor távozunk a koalícióból, ha nem tudjuk teljesíteni a programunkat
Fotó: TASR

Ezt a koalíciós tanács hétfői ülése előtt jelentette ki Boris Kollár, a parlament és a Sme rodina elnöke. Hozzátette: a koalícióból csak akkor lépnek ki, ha nem tudják teljesíteni a programjukat. Példaként a végrehajtási amnesztiát és a bérlakások építését említette.

Amennyiben ezek a javaslatok nem mennek át, a mozgalom távozik a koalícióból, hangsúlyozta Kollár. "Ha olyan dolgokat akarnak kierőszakolni, amelyek nincsenek a kormányprogramban, és nem fogják tiszteletben tartani a vétónkat, akkor is ugyanígy fogunk eljárni" - fűzte hozzá a házelnök.

Kollár bevallása szerint még nem látta a munkacsoport jelentését, amely a koalíciós tanács hétfői ülésének egyik témája lesz. Hozzátette: a vizsgálat eredményeit először a frakción belül fogják megvitatni, és csak ezután foglalnak állást.

Veronika Remišová (Za ľudí) miniszterelnök-helyettes ezzel kapcsolatban kijelentette: bízik benne, hogy a koalíciónak sikerül közös nevezőre jutnia. Hozzátette: a Za ľudí a rendőrséget ellenőrző szerv, a főügyészség és a büntető törvény reformját szorgalmazza. Hangsúlyozta, hogy minden javaslatuk a kormányprogramból indul ki.


TASR