Kollár állapota a 63-ason elszenvedett balesete után stabil, egyik sofőr sem volt ittas

2020. október 25. - 07:14 | Belföld

Boris Kollár szlovák házelnök egészségi állapota a szombat esti balesetét követően stabil, eszméleténél van - közölte Petar Lazarov belügyminisztériumi szóvivő.

Kollár állapota a 63-ason elszenvedett balesete után stabil, egyik sofőr sem volt ittas
Helyszíni rendőrségi felvétel - További felvételekért (TASR) kattints!

Boris Kollár autója szombaton kora este, 17.30 környékén Pozsonypüspökinél karambolozott, a 63-as főút és a temető mellett elhaladó Mramorová utca kereszteződésében.

Erről a kereszteződésről van szó, a Dunaszerdahely felől a fővárosba ingázók bizonyára ismerik:

A TA3 televízió információi szerint Kollárt és a testőrét, a pozsonyi Szent Mihály Kórházba szállították. Lazarov közölte, a parlament elnökének személyi testőre könnyebb sérüléseket szenvedett, míg a közjogi méltóságok védelmét elláti hivatal emberét, aki az autót vezette, ugyancsak megvizsgálták az orvosok, de őt nem szállították kórházba.

Alena Krčová mentőszolgálati szóvivő közölte, hogy az egyik sérült (Kollár) a testének több pontján is megsebesült, a baleset másik két sérültje, egy férfi és egy nő feji és mellkasi sérüléseket szenvedett. Őket szintén kórházba szállították.

A Pozsonyi Kerületi Rendőrség a Facebookon közölte, hogy a baleset pontos körülményeit még vizsgálják, azt viszont már tudni, hogy a két sofőr alkoholtesztje azonban negatív lett.

(TASR/Tvnoviny.sk)