Kollár annyira rápörgött a magyar határ lezárására, hogy Hamrant és Ódort utasítgatja

2023. szeptember 20. - 13:45 | Belföld

Ódor Lajos kormányfőnek megbízott belügyminiszterként utasítania kellene az Országos Rendőr-főkapitányságot, hogy biztosítsa be a szlovák-magyar határátkelők védelmét – jelentette ki Boris Kollár (Sme rodina) házelnök.

Kollár annyira rápörgött a magyar határ lezárására, hogy Hamrant és Ódort utasítgatja
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

A Sme rodina képviselői szerdán támogatták az illegális migrációról szóló rendkívüli parlamenti ülés megnyitását, de a parlament határozatképtelen volt. Kollár kijelentette, biztos volt benne, hogy sikerül megnyitni az ülést, és nyomást gyakorolni a kormányra.

A Sme rodina elnöke hozzátette, érti, hogy a rendőrségnél létszámhiány van, de ezt a helyzetet Hamran István országos rendőrfőkapitánynak kellene megoldani, aki szerinte „teljes mértékben csődöt mondott”. Kollár szerint a rendőrségnek védenie kellene a határátkelőket és a hidakat. „Elég lenne, ha a kormányfő megbízott belügyminiszterként utasítaná a rendőrfőkapitányt, hogy mozduljanak végre és őrizzék a határt” – jelentette ki Kollár a parlamentben.

Szerinte a pártok az utolsó pillanatig veszekedni fognak ebben a kérdésben, ahelyett, hogy az állampolgárokat védenék meg, és kijelentette, hogy a déli járások lakossága fél. Ugyanakkor nem szeretné, ha újabb rendkívüli parlamenti ülést kezdeményezne valamelyik párt. „Ez már csak arról szólna, hogy ki tud magának politikai tőkét kovácsolni az ügyből” – tette hozzá.

A rendkívüli ülést a Smer-SD kezdeményezte, azt követelte, hogy a kormány ideiglenesen rendelje el a magyar határ ellenőrzését. A törvényhozás határozattal kötelezte volna erre a kormányt, de nem sikerült megnyitni az ülést, mivel nem jelentkezett be elegendő számú képviselő a szavazásnál.

(TASR)


Választási videóinterjú minden nap 18 órától a Paraméteren egészen szeptember 27-ig!

Eddigi adásaink: