Kollár: Az elnöki beszéd kiegyensúlyozott volt, lényeges kérdéseket érintett

2020. június 5. - 19:19 | Belföld

Kiegyensúlyozott volt Zuzana Čaputová köztársasági elnök évértékelő beszéde, minden lényeges témát és égető kérdést érintett - mondta Boris Kollár (Sme rodina), a parlament elnöke.

Kollár: Az elnöki beszéd kiegyensúlyozott volt, lényeges kérdéseket érintett
Fotó: TASR

„Mindenkinek, aki magára ismert, most az a dolga, hogy önvizsgálatot végezzen, és előmozdítsa a társadalom fejlődését” - tette hozzá.

Kollár szerint a beszéd „nagyon finoman hangolt” volt, de az államfő üzenete minden címzetthez eljutott. Hozzátette, a köztársasági elnök világosan fogalmazott, amikor azt mondta, hogy egymilliárdot „pazaroltuk” a digitalizációra és az informaticióra. „Nem működik. A szakértők már korábban világossá tették, hogy 200, 300, 400 millióból meg lehetett volna ezt oldani úgy, hogy működőképes legyen" - tette hozzá.

Kollár a kormánnyal szemben megfogalmazott kritikát is meghallotta, azt, hogy a koronavírus-járvány okozta krízis során nyújtott segítség nehézkes, az adminisztráció pedig nagyon bonyolult. „Elő kell készítenünk a közigazgatás megváltoztatását, de a digitalizációval karöltbe. Nem szabad elszalasztani ezt a lehetőséget" - zárta.


(TASR)