Kollár azt mondja, kiegyensúlyozott, Pellegrini szerint viszont túl finom volt Čaputová országértékelő beszéde

2021. szeptember 28. - 12:58 | Belföld

Boris Kollár (Sme rodina), a parlament elnöke elmondta, tudomásul vette az államfő bírálaltát, ami az igazságszolgáltatáson belüli gyors változásokat érinti.

Kollár azt mondja, kiegyensúlyozott, Pellegrini szerint viszont túl finom volt Čaputová országértékelő beszéde
Zuzana Čaputová és Boris Kollár (Fotó: TASR)

„A beszéd nagyon kiegyensúlyozott volt“ – fűzte hozzá Kollár, aki szerint minden politikus levonhatja belőle a pozitívumokat és a negatívumokat is saját magára vetítve.

Peter Pellegrini, a Hlas-SD elnöke szerint az elnök asszony beszéde túl finom volt. „Megengedhette volna magának, hogy sokkal keményebb legyen, a kijelentései pedig világosabbak“ – mondta.

Pellegrini szerint Čaputová alibisztikus módon állt a referendum és a jogállamiság kérdéseihez. Arra számított, hogy szóba hozza a személyi cserék szükségességét is.

Az SaS frakcióvezetője, Anna Zemanová úgy látja, az államfő beszéde kiegyensúlyozott volt és kritikus tükröt állított nemcsak a kormány, hanem a képviselők felé is. Egyetért vele, miszerint az országnak stabil és egységes vezetésre van szüksége.

Az SaS szerint jogos a köztársasági elnök kritikája arra vonatkozóan, hogy a pandémia a leggyengébbeket sújtotta leginkább. A párt értékelte a korrupció elleni küzdelemről alkotott véleményét is.

Kapcsolódó cikkek:

(TASR/DenníkN/para)