Kollár be akarja idézni a koalíciós tanács ülésére a belügyminisztert a Miloslavovban történtek miatt

2022. január 6. - 19:08 | Belföld

Boris Kollár (Sme rodina), a parlament elnöke a soron következő koalíciós tanács ülésén foglalkozni akar a Miloslavovban (Annamajor – Szenci járás) megtámadott 11 éves kislány esetével.

Kollár be akarja idézni a koalíciós tanács ülésére a belügyminisztert a Miloslavovban történtek miatt
Roman Mikulec belügyminiszter (Fotó: TASR - archív)

Kollár tudni akarja, hogy mit tesz a belügyminiszter a fiatalok zaklatásának megakadályozása érdekében. Kiemelte, a fiatalok közti erőszakot és zaklatást el kell ítélni és tenni kell ellene.

A házelnök kiemelte, azt akarja, hogy ilyen többet ne fordulhasson elő, éppen ezért tudni akarja, hogy mit tesz a belügyminiszter a hasonló esetek megakadályozása érdekében.

Kollár a közösségi oldalán azt írta, ha ehhez az szükséges, kezdeményezni fogja a Büntető Törvénykönyv módosítását, hogy azok a gyerekek, akik bántalmaznak másokat, reedukációs központokba kerüljenek felnőtt korukig.

Hozzátette, a legtöbb ilyen esetre nem is derül fény, ezért még fontosabb, hogy radikálisabban fellépjenek ellene.

Amint arról beszámoltunk, január 2-án egy csapat fiatal az egykori szövetkezetbe csalt egy 11 éves lányt, akit erőszakkal leitattak, bántalmaztak és levetkőztettek, az egészről pedig képeket és videókat készítettek, amiket aztán feltöltöttek a közösségi hálóra. Amikor a 11 éves lány már nem reagált, a fiatalok azon kezdtek tanakodni, hogy mit mondjanak a mentőknek és a rendőröknek. Állítólag igyekeztek eltüntetni minden nyomot. A lány csupán arra emlékszik, hogy kiöntötte a kofolát, majd elkezdett rá zúdulni az alkohol.

A rendőrség a közösségi oldalán csütörtökön arról tájékoztatott, hogy rablás ügyében indított vizsgálatot a Miloslavovban történtekkel kapcsolatban, a dokumentálást követően azonban az ügy átkvalifikálására kerülhet sor.

(TASR/para)