Kollár egyelőre nem hajlandó bocsánatot kérni a zsaruktól, akiket maffiózónak nevezett

2021. október 15. - 16:40 | Belföld

 Boris Kollár (Sme rodina) házelnök csak akkor fog elnézést kérni Ján Čurilla nyomozótól, ha minden gyanú alól tisztázzák.

Kollár egyelőre nem hajlandó bocsánatot kérni a zsaruktól, akiket maffiózónak nevezett
Boris Kollár (Fotó: TASR-Martin Baumann / illusztráció)

Kollár pénteki sajtótájékoztatóján beszélt erről, arra reagálva, hogy a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyomozója, Ján Čurilla pert indít ellene a „Čurilla-féle maffia” kijelentése miatt.

Kollár akkor illette ezzel a jelzővel a NAKA-nyomozót, amikor az több társával együtt előzetes letartóztatásba került. Azóta a büntetőeljárás megalapozatlanságára hivatkozva a Pozsonyi Kerületi Bíróság már kiengedte őket a vizsgálati fogságból.

A rendőr bocsánatkérést, illetve 100 ezer eurót követel jóvátételként a parlament elnökétől. A pénzt nem tenné el, hanem jótékony célra fordítaná.

„Čurilla nyomozó ellen még mindig zajlik az eljárás. Ha megszünteti azt a főügyész, vagy bíróság mondja ki, hogy nem követett el semmit, akkor odaállok elé és bocsánatot kérek. Addig nincs okom ezt megtenni”

- szögezte le Kollár. Hozzátette, hogy Čurilla alighanem kettős mércével mér, mert mások kijelentései miatt nem tett feljelentést, és Kollár reméli, hogy hivatása gyakorlása közben nem így jár el.

(TASR/parameter)