Kollár és Ravasz "kisebbségbarát" parlamenti csoportot hozna létre

2021. szeptember 30. - 16:59 | Belföld

Miroslav Kollár független képviselő és Ravasz Ábel volt romaügyi kormánybiztos "kisebbségbarát" parlamenti csoport létrehozását helyezte kilátásba, amely a kisebbségi ügyeket érintő törvényjavaslatokhoz fűzne megjegyzéseket.

Kollár és Ravasz "kisebbségbarát" parlamenti csoportot hozna létre
Miroslav Kollár (Fotó: TASR)

A csoport fő célkitűzése a szlovákiai kisebbségekre vonatkozó jogszabályok színvonalának emelése.

Kollár elmondása szerint a "kisebbségek barátai" véleményezni fogják azokat a törvényjavaslatokat, amelyek hatással vannak a nemzeti kisebbségek életére. Úgy véli, a kisebbségekre vonatkozó jogszabályok jelenleg "ad hoc" módon készülnek, hiányzik az átgondolt és rendszerszintű megközelítés. A képviselő kifogásolja az ilyen jogszabályok alacsony színvonalát is.

Ravasz hozzátette: a csoport minden parlamenti ülés előtt véleményezné a kisebbségeket érintő javaslatokat. Ezt követően a csoport tagjai találkoznának az illetékes képviselőkkel, hogy megvitassák velük az észrevételeiket. Ravasz minden olyan parlamenti képviselőt együttműködésre buzdít, akit érdekelnek a kisebbségi témák, függetlenül a politikai hovatartozástól.

Kollár meggyőződése, hogy a parlamentben találnak olyan képviselőket, akiket érdekelnek a kisebbségi ügyek. Elsőként a kisebbségek támogatásáról szóló, nemrég elvetett parlamenti határozat aláíróival készülnek tárgyalni.

TASR