Kollár: „Ha le akarnak váltani, állok elébe”

2019. november 7. - 19:59 | Belföld

Boris Kollár, az ellenzéki Sme rodina elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, ha javaslatot tesznek arra, hogy leváltsák a parlament közigazgatási és régiófejlesztési bizottságának elnöki posztjáról, áll elébe.

Kollár: „Ha le akarnak váltani, állok elébe”
Boris Kollár (TASR)

„Nincs mit titkolnom. Nem voltam politikus, amikor kapcsolatban álltam Marian Kočnerral. Nem én váltottam vele 2000 SMS-t”

– válaszolt arra a kérdésre, mit gondol arról, hogy Glváč a leváltását javasolja.

Glváč bejelentette, hogy kollégáival előkészíti a javaslatot Boris Kollár leváltására a parlament közigazgatási és régiófejlesztési bizottságának elnöki posztjáról, és reméli, hogy az ellenzéki pártok is támogatni fogják.

„Pontosan ő volt az, aki bemutatott engem Kočnernak, ő üzletelt vele Dóvalban (Donovaly), koncertekre és bálokba járt vele. Vagy ez mind rendben van, ez tisztességes kapcsolat volt? Ez nem zavarja őket? Nem ismerek olyan politikust, aki intenzívebb kapcsolatban állt volna Kočnerral, mint Kollár”

– jelentette ki.

Azt, hogy Glváčot ő mutatta be Kočnernak, Kollár „totális hülyeségnek“ nevezte.

Martin Glváč (Smer-SD) csütörtökön jelentette be, hogy lemond parlamenti alelnöki posztjáról. Közölte, azért határozott így, mert fontos számára, hogy a Smer-SD megnyerje a jövő évi választást.

Glváč leváltása már október végén szóba került, de akkor nem hagyták jóvá a képviselők az ülés programját. A parlamenti alelnök leváltásának oka a közte és Marian Kočner között lezajlott kommunikáció. Kočnert azzal vádolják, hogy ő gyilkoltatta meg Ján Kuciak ujságírót. Glváč, azután, hogy az ülés programját nem szavazták meg, kijelentette, hamarosan közli, hogyan döntött.

TASR